“Vriendelijk, snel en behulpzaam”
“De minimatie overtrof onze verwachtingen!”
“Enthousiast over de samenwerking”
“Snel geleverd en ze zijn flexibel”
“Een uitstekend bedrijf met zeer capabele mensen!”
“Zeer vlot opgeleverd, prettige samenwerking, goed geprijsd.”

Minimatie® is 100% klimaatneutraal

Klimaatverandering is wereldwijd een groot probleem, dat is duidelijk. Overheden, bedrijven en mensen over de hele wereld worden steeds bewuster en ondernemen actie. Ook bij Minimatie® zijn we ons daar bewust van. Sinds de start van onze onderneming staat duurzaamheid hoog in het vaandel. En in 2020 hebben wij er zelfs onze missie van gemaakt om 100% klimaatneutraal te worden. Dat is inmiddels gelukt en hier vertellen wij je met trots meer over.

Wat houdt klimaatneutraal ondernemen in?

Klimaatneutraal ondernemen betekent dat je niet langer een negatieve impact maakt op het klimaat. Dat doen we door onze eigen CO2-uitstoot te minimaliseren en klimaatcompensatie.

Vaststellen van de CO2-emissies

Wij zijn begonnen met het in kaart brengen van onze CO2-emissies. Hierbij keken we naar alle spullen die we op kantoor hebben, zoals computers, stoelen, tafels en ook naar zaken als elektriciteit- en gasverbruik en hoe we van en naar kantoor reizen. Zelfs de inhoud van de koelkast hebben we hierin meegenomen. Deze controle doen we eens in het half jaar.

CO2-uitstoot minimaliseren

Met onze CO2-emissies in kaart hebben we kritisch gekeken naar de mogelijkheden om de CO2-uitstoot te minimaliseren. Denk hierbij aan het aanschaffen van energiezuinig apparatuur, het efficiënter reguleren van de verwarming en airco en het kiezen voor duurzame producten. Alleen al door dat te doen hebben wij onze CO2-voetafdruk drastisch verkleind.

Klimaatcompensatie

Ondanks onze inspanning om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, blijft er toch nog een rest CO2-uitstoot. Dit compenseren wij door te investeren in een gecertificeerd biogasproject project van het FairClimateFund. In dit biogasproject krijgen huishoudens op het platteland van India toegang tot een 100% duurzame en schone manier van koken. Meer informatie hierover kun je lezen op hun website.

Daarnaast planten we na het succesvol afronden van een project ALTIJD enkele bomen via Teamtrees.org.

Ook jij kunt je steentje bijdragen

Ben jij nou ook geïnspireerd geraakt om klimaatneutraal te worden? Bezoek dan eens de website van FairClimateFund. Daar vind je meer informatie over wat jij kunt doen.

Meer interessante posts

Reken je animatie af met Bitcoin
Reken je animatie af met Bitcoin
De kracht van (animatie)video’s in cijfers
De kracht van (animatie)video’s in cijfers
Minimatie® is 100% klimaatneutraal
Minimatie® is 100% klimaatneutraal
4 methodes om een beter script te schrijven
4 methodes om een beter script te schrijven

© 2021 Minimatie. All rights reserved.